Dizajn interijera

Tokom studiranja, kroz rad s kiparima, dobili smo puno iskustva u izvedbi namještaja, radu sa različitim materijalima, organizaciji prostora i scenografiji. To znanje iskoristili smo u projektiranju i dizajnu interijera. Osim funkcionalnosti i vizualnog izgleda pridajemo veliku važnost izvedbi i suradnji sa vanjskim izvođačima kao što su inžinjeri arhitekture, građevine te stolari. Kako bi naše zamisli bile kvalitetno izvedene bilo je potrebno povezati se sa svim slojevima struke.

1. Projektni zadatak

Nalazak sa klijentima i definiranje želja i zamisli koje treba uklopiti u interijer.

2. Idejni tlocrt

Definiranje i izrada idejnog nacrta te tlocrtne dispozicije namještaja i opreme. Dogovor oko koncepta interijera (stil, materijali, boje, konačan raspored i dr.)

3. 3d vizualizacija i dizajn

Izrada 3d vizualizacije prema idejnom tlocrtu i konceptu prostora. Pomoću 3d vizualizacije dobiva se ukupni dojam prostora i smanjuje se mogućnost pogreške u izvedbenoj fazi. Sve promjene rade se virtualno te 3d vizualizaciju izrađujemo na način kako se i izvodi. Idejni tlocrt se modelira u realnim mjerama, namještaj se modelira kako se izvodi i montira. Oprema kao i dekorativna rasvjeta modelira se i stavlja na točne lokacije na koje bi trebala doći u izvedbenoj fazi. Znači vizualizacija je virtualna izvedba vašeg interijera, eksterijera i dizajna proizvoda.

4. Idejni projekt interijera

Nakon prihvaćenog dizajna i vizualizacije kreće se u iscrtavanje idejnog projekta interijera. Izrađuju se građevinski nacrti (rušenje, zidanje, tlocrtne dispozicije sa potrebnim presjecima i pogledima, tlocrtna dispozicija rasvjetnih tijela, prekidača, strujnih priključaka, itd.) Nakon iscrtanih nacrta izrađuje se građevinski troškovnik. Izrada idejnih nacrta namještaja po naruđbi koje smo prezentirali u 3d vizualizaciji. Izrađuju se pojedinačni nacrti svakog komada namještaja po naruđbi te se specificiraju materijali i dekori kako bi svaki izvođač mogao dati cijeloviti troškovnik i izraditi namještaj. Specificiraju se kupovni komadi namještaja i opreme koje se nalaze u idejnom prijedlogu interijera.

Design 3 Design 4 Design 5